ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини побачив змову лівих у мігрантській кризі

Орбан пояснив м'яку позицію Меркель щодо мігрантської кризи

Прем'єр Угорщини побачив змову лівих у мігрантській кризі
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Хвиля мігрантів, які приїжджають до Європи з Близького Сходу і з Африки, може бути частиною змови лівих політичних сил з метою наповнити континент виборцями, які симпатизують їм.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю швейцарському журналу Die Weltwoche, інформує агентство Рейтер

"Я недостатньо хоробрий, щоб говорити про це на публіці з упевненістю, але не можна не уявити щось схоже на майстер-план у цьому", - заявив угорський прем'єр.

Свої припущення Орбан аргументував есе "європейських лівих і радикальних американських демократів", які передбачають появу європейської супердержави на шкоду традиційним національним державам.

"Міграція розглядається як можливість... Усі ознаки і досвід показують, що переважна більшість цих мігрантів голосуватимуть за лівих, як тільки стануть громадянами, тому в Європу імпортують майбутніх виборців лівих", - упевнений глава угорського уряду.

На запитання журналістів про те, чому консерватори, такі як канцлер Німеччини Ангела Меркель, запропонували вітати мігрантів, Орбан відповів: "Багато хто з нас ламає над цим голову. Німеччина є ключовою. Якщо німці завтра вранці сказали б: "Нам вистачить, це все", - потік негайно припинився б". Він також сказав, що, на його думку, руки Меркель у цьому питанні пов'язані з її коаліцією з лівоцентристськими соціал-демократами.

Наразі країни ЄС залишаються глибоко розділеними у питанні про те, як реагувати на масовий приплив мігрантів.

За словами Орбана, Угорщина не хоче приймати у себе велику кількість мусульман. Раніше він заявляв, що мігранти приїжджають до Європи не для того, щоб уникнути небезпеки, а для того, щоб вести "німецьке чи, можливо, швецьке життя".

Канцлер Австрії Вернер Файманн раніше порівнював політику Орбана з політикою нацистів. Угорщина відкинула всі звинувачення. Посол США в Будапешті, зі свого боку, застеріг владу Угорщини від "ксенофобської характеристики біженців".

Нагадаємо, 11 листопада повідомлялося, що Словенія почала зведення паркану з колючого дроту на кордоні з Хорватією, щоб перешкоджати спробам мігрантів потрапити у країну на шляху в Північну Європу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram