ГоловнаСвіт

У Канаді протестують проти скидання каналізаційних відходів у річку Святого Лаврентія

Протестувальники побоюються, що береги однієї з найважливіших канадських річок покриються шаром побутового сміття

Жителі канадського міста Монреаль і околиць протестують проти скидання 8 млрд літрів каналізаційних відходів з місцевого комплексу очисних споруд у річку Святого Лаврентія.

Про це повідомляє "Євроньюз".

Протестувальники, зокрема, побоюються, що береги однієї з найважливіших канадських річок покриються шаром побутового сміття. Влада ж заявляє, що іншого виходу просто немає: необхідно терміново відремонтувати старі очисні споруди, в тому числі - мережу міських каналізаційних труб. В іншому разі, згідно з заявою влади, будь-яка аварія може обернутися значно серйознішою катастрофою.

"Це рішення - хоч би яким непопулярним воно не було - ухвалювалося з усвідомленням всієї відповідальності. Я вже неодноразово повторював, що воно далося нам нелегко. Якби у нас був інший вихід, ми вибрали б його", - заявив мер Монреаля Дені Кодер.

Фахівці, однак, заявляють, що жодних токсичних, небезпечних відходів злита вода не містить, тому флорі і фауні Святого Лаврентія і Північної Атлантики нічого не загрожує.

"Зелене світло" операції дав нещодавно обраний уряд Канади. Очікується, що злив відходів триватиме близько тижня. Попередній кабінет заборонив злив лише за кілька днів до виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram