ГоловнаСвіт

Конгрес США дозволив американським компаніям видобувати ресурси в космосі

Американська компанія планує до 2020 року створити в космосі "сховище палива".

Конгрес США дозволив американським компаніям видобувати ресурси в космосі
Конгресс США
Фото: prousa.ru

Конгрес США ухвалив законопроект, згідно з яким американські компанії можуть видобувати ресурси на космічних тілах. Окрім цього, документ регламентує продовження термінів використання МКС із боку США до 2024 року.

Як повідомляє

Space News, документ набуває статусу закону після підписання президентом США Бараком Обамою

Американські сенатори впевнені, що ухвалення законопроекту сприятиме розвитку економіки США й інноваційної складової американських компаній, ставши "ключовою віхою" в освоєнні космосу.

Лідер республіканської більшості в палаті представників Конгресу Кевін Маккарті зазначив, що закон дасть американцям, які готові вкладати кошти у видобуток корисних копалин на астероїдах, юридичну визначеність і можливість реалізовувати такі починання.

Голова комітету нижньої палати з науки Ламар Сміт висловив упевненість у тому, що прийняття закону посприяє розвитку приватних космічних компаній, а повністю оцінити його значимість можна буде через десятиліття.

Прийняття законопроекту лобіювала створена у США компанія Planetary Resources. Її засновники планують використовувати безпілотні космічні кораблі для видобутку хімічних компонентів палива, дорогоцінних металів, включаючи золото і платину, а також воду. До 2020 року вони розраховують створити в космосі "сховище палива".

У компанії впевнені, що в космосі в практично незліченних кількостях є рідкісні на Землі метали і мінерали, а з приблизно 9 тис. відомих навколоземних астероїдів до 1,5 тис. за енерговитратами дістатися так само легко, як до Місяця.

Нагадаємо, 2 листопада повідомляли, що астрономи NASA знайшли в степах Казахстану гігантські древні візерунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram