ГоловнаСвіт

Колишній підмосковний поліцейський визнав себе агентом ЦРУ

Обвинуваченого у шпигунстві росіянина засудили до 13 років в'язниці.

Колишнього співробітника підмосковної поліції Євгена Чистова засуджено за державну зраду до 13 років позбавлення волі.

Про це повідомив центр громадських зв'язків ФСБ РФ, інформує ТАСС.

Московський обласний суд визнав його винуватим у шпигунстві. Встановлено, що протягом трьох років він продавав ЦРУ відомості, що становлять державну таємницю, зазначили в ФСБ. Чистов визнав свою провину і факт вербування американськими спецслужбами.

За даними слідства, 2011 року Чистов, проходячи службу в органах МВС Росії, за своєю ініціативою налагодив контакт із ЦРУ. Після вербування він збирав і передавав американцям за грошову винагороду доступні йому по службі відомості.

Згідно з вироком, колишній поліцейський відбуватиме покарання в колонії суворого режиму.

Раніше, 8 жовтня, Брянський обласний суд засудив громадянина РФ Віктора Шура до 12 років позбавлення волі за шпигунство на користь України. За даними слідства, 9 грудня 2014 року він збирав відомості, що становлять держтаємницю, про режимний об'єкт Міноборони Росії на території Брянської області за завданням прикордонної служби України. Того самого дня Шура затримали співробітники ФСБ під час перетину кордону.

21 вересня Мосміськсуд засудив колишнього співробітника ГРУ Геннадія Кравцова до 14 років ув'язнення за держзраду. Його визнали винуватим у передачі секретних даних про космічний апарат "Цілина-2". За повідомленням ФСБ, "підставою для порушення справи послужив... факт відправлення електронною поштою на сайт Радіотехнічного центру Міністерства оборони Швеції звернення, в якому Кравцов повідомив інформацію про діяльність російської космічної розвідки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram