ГоловнаСвіт

Зниклий у горах Непалу літак з 23 пасажирами на борту знайшли (Оновлено)

Усі пасажири загинули

Зниклий у горах Непалу літак з 23 пасажирами на борту знайшли (Оновлено)
Фото: Tara Air

Турбогвинтовий літак DHC-6 Twin Otter авіакомпанії Tara Air зник у горах Непалу дорогою з міста Покхара у Джомсом.

Про це повідомляє Himalayan Times.

На борту літака перебували 23 людини, в тому числі троє членів екіпажу і двоє дітей. Їхня доля поки що невідома.

Літак втратив контакт з диспетчерами приблизно через годину після вильоту. Про причини можливої аварії наразі нічого не повідомляють.

У район зникнення літака відправлено сили непальської армії.

Зазначимо, що авіація Непалу не може похвалитися хорошими показниками безпеки. У 2013 році Євросоюз заборонив авіакомпаніям, що базуються в Непалі, здійснювати польоти над територією всіх 28 країн ЄС. З 1949 року в Непалі сталося в цілому понад 70 авіакатастроф за участю літаків і вертольотів, у яких загинуло понад 700 осіб.

Оновлено: Уламки повітряного судна виявили в окрузі Мягді через чотири години після початку пошуково-рятувальної операції, пише The Katmandou Post.

Як повідомив представник збройних сил країни бригадний генерал Тара Бахадур Каркі (Tara Bahadur Karki), усі 23 людини, які перебували на борту літака, загинули.

За словами представника поліції Пхула Кумара Тхапа Магара (Phool Kumar Thapa Magar), який одним з перших виявив місце катастрофи, уламки лежать у важкодоступному гірському районі і розкидані на площі близько двохсот квадратних метрів. "Після падіння сталася пожежа", - додав він, уточнивши, що погода в цьому районі дуже погана.

За попередньою версією, літак міг врізатися в гору через щільний ранковий туман. На борту перебували підданий Кувейту, а також громадяни Непалу та Китаю.

Нагадаємо, у квітні 2015 року в Непалі стався сильний землетрус. Для евакуації постраждалих українців Міноборони виділило літак Іл-76, проте він кілька разів ламався. У підсумку українці змогли повернутися додому майже через два тижні після землетрусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram