ГоловнаСуспільствоВійна

300 бойовиків відмовилися "служити" "ДНР" через зменшення фінансування

Ватажки бандформувань розпорядилися вилучити у "служивих" паспорти

300 бойовиків відмовилися "служити" "ДНР" через зменшення фінансування
Комбат боевиков "Козырь"
Фото: informnapalm.org

За даними української розвідки, у підрозділах організованого злочинного угруповання під назвою "5 окрема мотострілецька бригада", що сваволить на тимчасово окупованих територіях України, близько 300 бойовиків написали рапорти про звільнення і висловили небажання надалі проходити "службу" в лавах незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Фейсбуці.

Як наголошують, це пов'язано зі зменшенням фінансування, яке надходить від їхніх російських кураторів, а також незадовільним забезпеченням виконання завдань.

Зокрема, згідно з указом лідера сепаратистів Захарченка і наказів командирів "1 і 2 АК" з 1 січня бандитам припинили виплачувати додаткову грошову надбавку за участь у бойових діях.

Із метою недопущення дезертирства ватажки російсько-терористичних бандформувань розпорядилися вилучити паспорти в бойовиків нібито для виплати грошового забезпечення.

Цей факт також підтверджує бойовик "9 окремого мотострілецького полку" з позивним "Комісар", який "служив" у батальйоні комбата "Веселого" і нещодавно був затриманий українськими розвідниками, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Нагадаємо, 10 січня в центрі Донецька снайпер застрелив одного з впливових польових командирів терористичної організації "ДНР", ватажка так званої Республіканської гвардії Євгена Кононова (позивний "Кіт").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram