ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні АТО знову загострилася, - штаб

За добу бойовики 35 разів порушили перемир'я

Ситуація в зоні АТО знову загострилася, - штаб
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі знову загострилася. За минулу добу бойовики 35 разів порушували умови перемир'я вздовж усієї лінії розмежування сторін.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, сепаратисти проявляли активність переважно затемна.

У районі окупованого Донецька зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи обстріляли Піски, Опитне, Авдіївку, а трохи на північ - Верхньоторецьке. По позиціях військових біля Мар'їнки били з ручного протитанкового гранатомета, а біля Красногорівки в напрямку окупованої Старомихайлівки "працював" снайпер бойовиків.

Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети, сепаратисти намагалися спровокувати бійців АТО на вогонь у відповідь у районі Новгородського, Зайцевого і Майорська, що на північ від Горлівки.

На схід від Світлодарська було зафіксовано застосування бойовиками великокаліберних кулеметів і снайперів біля Луганського. На цій самій дільниці, поблизу Семигори, сталася бойова сутичка. У результаті короткого бою із застосуванням стрілецької зброї військові відкинули нападників на вихідний рубіж.

На Луганському напрямку знову було неспокійно. Пізно ввечері по опорних пунктах українських підрозділів біля Кримського бойовики били з гранатометів, а також 120-міліметрових мінометів, застосування яких заборонене мінськими домовленостями.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що Україна наполягатиме на прив'язці виконання пунктів Мінських угод до конкретних дат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram