ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області припинили діяльність фейкової профспілки "ЛНР"

За 2015 рік з рахунків профспілки зняли більш ніж 300 тис. внесків пересічних громадян

У Луганській області припинили діяльність фейкової профспілки "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Співробітники Служби безпеки в Луганській області припинили діяльність фейкової "профспілки ЛНР", яка привласнювала внески громадян із районів, підконтрольних українській владі.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Як з'ясувалося, наприкінці 2014 року керівники однієї з луганських обласних профспілок перереєстрували свою організацію на українській території. Фізично ж вони залишилися на окупованій території і паралельно створили фейкову "профспілку ЛНР". При цьому члени профспілки, які працювали на звільнених територіях, продовжували платити внески організації.

Співробітники спецслужби встановили, що протягом 2015 року з рахунків профспілки було знято й вивезено на територію, підконтрольну бойовикам, більш ніж 300 тис. внесків пересічних громадян. Ці кошти йшли на фінансування інших фейкових організацій і проведення антиукраїнських акцій. Зазначають, що за такі "заслуги" керівник профспілки отримала високу посаду в "профільному міністерстві ЛНР".

Правоохоронці перекрили канал фінансування терористів і запобігли зняттю майже 800 тис. гривень із рахунку "профспілки".

Нагадаємо, раніше СБУ затримала бойовика на прізвисько "Джекі Чан" у районі Станиці Луганської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram