ГоловнаСуспільствоЖиття

Без централізованого водопостачання на Закарпатті залишилися майже 6 тис. людей

Для населення організовано підвезення води

Без централізованого водопостачання на Закарпатті залишилися майже 6 тис. людей
Фото: Телеграф

У результаті опадів і підняття рівня води в річці Уж у райцентрі Перечин Закарпатської області підтоплені п'ять з наявних п'яти свердловин, що забезпечують водою містечко. Внаслідок підтоплення без централізованого водопостачання залишилися 1117 абонентів (близько 3370 чоловік) - 518 житлових квартир (1500 чоловік), 599 приватних будинків (1870 чоловік), 14 об'єктів державної власності та місцевого самоврядування та 61 приватне підприємство.

Про це інформує прес-служба ДержНС України в Закарпатській області.

Згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Перечинської РДА, забезпечення підвозу питної води покладено на КП "Комунальник", підвіз технічної води - на ДПРЧ-1.

Перечинське міжрайонне управління ГУ Держсанепідслужби в Закарпатській області здійснює моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

Як повідомляється, при падінні рівня води на водозаборі фахівці КП "Комунальник" додатково обстежують систему водопостачання і почнуть відновлювальні роботи.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року в Гостомелі Київської області підтопило кладовище. Причиною став підйом рівня ґрунтових вод в озері. Рятувальники прийняли рішення відкачувати воду саме з озера, щоб зменшити рівень ґрунтових вод. Також працівники ДержНС відкачували воду з місцевих вулиць, з будинків і підвалів, причиною підтоплення яких стала безсистемна забудова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram