ГоловнаСуспільствоПодії

Забудовник відновив спроби засипати озеро на Позняках

Сьогодні вивантажили близько десяти вантажівок піску.

Компанія-забудовник у вівторок відновила спроби засипати озеро між Позняками і Осокорами під будівництво "гідротехнічної станції з кафе". Про це в Фейсбуці пише місцевий активіст Денис Черкашин.

Фото: facebook.com / Денис Черкашин

Противники будівництва викликали поліцію, але за дві години до них ніхто так і не приїхав. Також вони звернулися в приймальню Департаменту міського благоустрою КМДА, але там, пославшись на зайнятість інспектора, попросили передзвонити через тиждень.

У результаті місцеві активісти своїми силами зупинили засипку озера, вигнавши трактор з ділянки, і тепер чекають реакції влади і забудовника.

Фото: facebook.com / Денис Черкашин

Раніше активіст Олег Олійник розповів LB.ua, що засипка озера може пошкодити будинку в окрузі.

“Цей район цілком насипний, і озеро, як і інші в цьому районі, є частиною системи водозниження. Тобто, якщо його засипати, вода повинна буде кудись перетекти, рівень підніметься, і це може мати суттєві наслідки, аж до підмивання житлових будинків", - розповідає активіст Олесь Олійник.

Також LB.ua з'ясував, що дозвільна документація на будівництво, яку забудовник видає за дійсну, була отримана не поточним власником ділянки ("ПАНТЕРА ЛТД"), а іншою фірмою - "ДП Енеїда". Вона володіла цією землею в 2012-му році і отримала необхідні дозволи саме тоді. На "Енеїду" також оформлений ресторан "Козацька Втіха" на Хрещатику.

Забудовник затвердив свій проект ресторану як "гідротехнічну станцію з кафе", оскільки в прибережній зоні за законом можна будувати лише гідротехнічні, навігаційні, гідрометричні та лінійні будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram