ГоловнаСвіт

Президент Ірану звинуватив Саудівську Аравію в підтримці тероризму

Рухані нагадав про підтримку, яку Іран надає Башару Асаду.

Президент Ірану звинуватив Саудівську Аравію в підтримці тероризму
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Президент Ірану Хасан Рухані звинуватив Саудівську Аравію у сприянні тероризму через атаки Ємену і підтримку озброєних повстанців у Сирії.

Про це повідомляє Associated Press.

Рухані додав, що Іран є одним із головних союзників президента Сирії Башара Асада і протягом багатьох років підтримує країну у військовому і політичному плані.

"Скільки бомб і ракет ви придбали у США минулого року?" - запитав він, посилаючись на Саудівську Аравію. Рухані зазначив, що ці самі гроші можна було б розподілити серед бідних мусульман.

За його словами, дії Саудівської Аравії спричинили гуманітарну кризу в Ємені і стали однією з причин поширення екстремізму в регіоні.

У грудні влада Саудівської Аравії оголосила про створення військової коаліції ісламських держав для протидії тероризму. До складу групи увійшли 34 держави, серед яких Йорданія, Єгипет, Туреччина, Туніс, Катар, ОАЕ, Малайзія і Пакистан. Управляти діями коаліції буде штаб із Саудівської Аравії.

Одним з основних завдань представники коаліції назвали боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава". При цьому саудівський принц Мухаммад ібн Салман говорив, що коаліція не буде проводити операції в Сирії та Іраку без законних підстав і підтримки міжнародного спільноти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram