ГоловнаСвіт

Віце-прем'єр РФ пообіцяв розширення санкцій проти Туреччини

Віце-прем'єр РФ пообіцяв розширення санкцій проти Туреччини

Віце-прем'єр РФ пообіцяв розширення санкцій проти Туреччини
Аркадий Дворкович
Фото: peoples.ru

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович пообіцяв, що санкції стосовно Туреччини розширять, про них оголосять пізніше.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Россия 24".

"Будуть і подальші дії, про які оголосять, голова уряду вже анонсував їх на засіданнях", - сказав Дворкович. "Цим шляхом", додав він, уряд РФ рухатиметься послідовно.

За словами Дворковича, уряд не має установки повністю відмовитися від співпраці з Туреччиною. При цьому він додав, що "на недружні дії потрібна адекватна відповідь".

Криза у відносинах між Москвою та Анкарою почалася після того, як 24 листопада турецькі винищувачі збили російський бомбардувальник Су-24, порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Росія заперечує порушення турецьких кордонів. Понад те, російські військові стверджують, що саме турецький літак вторгся у повітряний простір Сирії.

Росія ввела санкції щодо Туреччини 28 листопада: роботодавцям з 1 січня 2016 року заборонено брати на роботу громадян Туреччини. Крім цього, обмежено діяльність турецьких організацій у Росії, заборонено і обмежено зовнішньоекономічні операції, що передбачають ввезення до Росії окремих видів турецьких товарів.

Пізніше російський уряд підготував список товарів, які потрапили під обмеження. Забороненими до ввезення виявилися фрукти та овочі. Після цього Центробанк попередив, що обмеження можуть призвести до перебоїв з постачанням продуктів до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram