ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Батько загиблого в РФ проукраїнського активіста відкинув версію самогубства сина

На думку батька загиблого, стався нещасний випадок.

Батько загиблого в РФ проукраїнського активіста відкинув версію самогубства сина
Влад Колесников/Facebook
Фото: Влад Колесников/Facebook

Батько померлого 18-річного проукраїнського активіста Влада Колеснікова розповів в інтерв'ю "Комсомольской правде", що він не вірить у самогубство сина.

Інтерв'ю опубліковано на сайті "Комсомольской правды".

"Я вважаю - це нещасний випадок. Ви коли-небудь бачили, щоб людина, у якої з обличчя не сходить посмішка, хотіла накласти на себе руки? Я таких не зустрічав. Мій син був життєрадісною людиною. Я відчував, у якому він стані, про що він думає. Жодних думок про суїцид він не мав", - сказав він.

Про те, що Влад Колесніков не мав причин накладати на себе руки, розповів і його дідусь. За його словами, онук жив "у тепличних умовах у котеджі з батьком", який щоранку возив його на заняття.

Як пише газета, Колеснікова поховали 27 грудня. На церемонії прощання був священик, який відспівував його.

26 грудня стало відомо, що Колесніков наклав на себе руки. Повідомляли, що він прийняв смертельну дозу ліків, врятувати його не вдалося.

Того самого дня на сайті Слідкому в Самарській області опублікували прес-реліз, де було сказано, що двоє 18-річних жителів міста Жигульовська розпивали спиртні напої, а один із них ще й спожив психотропні засоби та енергетичні напої. Через кілька годин одному з них стало погано; батько,  який саме повернувся додому, викликав швидку, але врятувати молодика не вдалося.

Колесніков став відомим після інтерв'ю радіостанції. Він розповідав, що, прийшовши у військкомат, увімкнув на телефоні мелодію гімну Україну і заявив, що не буде воювати з братньою країною. Через свої політичні погляди він став об'єктом цькування з боку однолітків. Також він приходив на заняття в технікум у футболці "Повернемо Крим". Після цього його звідти відрахували.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 18-річного мешканця Забайкалля засудили до 2,5 року тюремного ув'язнення умовно за розміщення на своїй сторінці в соцмережі "малюнка та підпису до нього, що містили образи на адресу росіян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram