ГоловнаСвіт

Помер учений, який виключив гомосексуальність зі списку психічних розладів

Роберт Спітцер помер у 83-річному віці від проблем із серцем

Помер учений, який виключив гомосексуальність зі списку психічних розладів

У США у віці 83 років помер впливовий психіатр Роберт Спітцер, який зіграв провідну роль у відмові психіатричної спільноти від ставлення до гомосексуальності як до патологічного відхилення від норми.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

Учений помер у п'ятницю в Сіетлі від проблем із серцем, повідомила дружина Спітцера.

1973 року Спітцер виключив гомосексуальність із "Довідника з діагностики і статистики психічних розладів". Він також був одним із перших фахівців, які стверджували, що гомосексуальність не є психічним розладом.

На позицію фахівця вплинули зустрічі з ЛГБТ-активістами, після яких Спітцер прийшов до висновку, що гомосексуальність не можна вважати хворобою, якщо самі гомосексуали від неї не потерпають.

У 2001 році доктор Спітцер опублікував статтю, в якій він стверджував, що під впливом репаративної терапії геї можуть змінити свою орієнтацію на гетеросексуальну, що спричинило скандал в академічних колах. 10 років тому вчений визнав серйозні вади цього дослідження і перепросив.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності під час працевлаштування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram