ГоловнаСвіт

У Китаї високопоставлений чиновник наклав на себе руки після зсуву

Уряд КНР пояснив трагедію у Шеньчжень порушенням норм безпеки під час будівництва звалища

У Китаї високопоставлений чиновник наклав на себе руки після зсуву
Оползень в китайском городе Шэньчжэн в провинции Гуандун
Фото: EPA/UPG

У Китаї колишній високопоставлений чиновник, який очолював агентство, відповідальне за збір відходів, що обвалилися на місто Шеньчжен у провінції Гуандун минулого тижня, наклав на себе руки.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву поліції.

З повідомлення поліції випливає, що колишній директор Бюро міського управління нового району Гуанмін на прізвище Сю Юнань (Xu Yuanan) покінчив життя самогубством, зістрибнувши з даху ввечері 27 грудня. При цьому наголошується, що його звільнили з цієї посади ще в липні 2015 року.

Спочатку уряд КНР нікого не звинувачував у трагедії, що сталася 20 грудня. Тоді під час сходження зсуву зникли безвісти понад 70 осіб, з яких лише двох визнано загиблими, пошкоджено 33 будівлі. Однак минулої суботи, 26 грудня, уряд заявив про порушення норм безпеки під час будівництва звалища.

За даними Рейтер, після катастрофи стало відомо, що ще за чотири дні до трагедії державне моніторингове агентство наполегливо закликало компанію Shenzhen Yixianglong, якій належало звалище, що обвалилося на Шеньчжень, припинити її роботу з міркувань безпеки.

Нагадаємо, 1 грудня у Києві через зсув обвалилася опорна стіна житлового будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram