ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія заборонила чартери в Туреччину

Також оприлюднено перелік санкційних продуктів.

Росія заборонила чартери в Туреччину
Фото: segodnya.ua

Росія з 1 грудня ввела заборону на чартерні авіапольоти в Туреччину за винятком рейсів, виконуваних для вивозу російських туристів з цієї країни.

Про це йдеться в постанові уряду РФ про заходи щодо реалізації президентського указу про введення обмежувальних заходів щодо Туреччини.

Документом також доручається Федеральній службі з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини "забезпечити контроль за виконанням туроператорами і турагентами вимоги утримуватися від реалізації громадянам Російської Федерації туристського продукту, що передбачає відвідування території Турецької Республіки".

Поряд з цим, у вівторок прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв затвердив список сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства турецького походження, ввезення в яких до Росії заборонено з 1 січня 2016 року.

До переліку увійшли томати, цибуля ріпчаста і цибуля шалот, капуста цвітна та броколі, огірки та корнішони, апельсини, мандарини, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики, сливи, суниці і полуниці, гвоздики, заморожені частини тушок і субпродукти курей та індиків, сіль.

За даними ФТС, найбільшими статтями турецького агроекспорту в РФ є томати і цитрусові. За 10 місяців цього року Росія імпортувала 300,5 тис. тонн турецьких томатів (на $287,9 млн) проти 311 тис. тонн (на $380,3 млн) за відповідний період минулого року. Імпорт цитрусових становив 255,2 тис. тонн (на $172,3 млн) проти 213,1 тис. тонн (на $202,4 млн).

Нагадаємо, на думку експертів, цитрусові і тепличні овочі з Туреччини подешевшають в Україні у зв'язку з російськими санкціями проти турецьких товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram