ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жириновський запропонував окупувати південь Туреччини заради боротьби з ІД

Лідер ЛДПР заявив, що Ердогана і його сім'ю треба віддати під міжнародний трибунал у Гаазі

Жириновський запропонував окупувати південь Туреччини заради боротьби з ІД
Жириновский
Фото: podrobnosti.ua

Одіозний лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував окупувати південну частину Туреччини, щоб припинити імовірні поставки нафти в цю країну бойовиками "Ісламської держави" (ІД).

З такою заявою Жириновський виступив в ефірі "Русской службы новостей".

На думку глави ЛДПР, це єдиний спосіб зупинити потік нафти: "турки нічого не перекриватимуть, це гроші для них". "Мандат ООН отримати, і російські війська, німецькі, об'єднані війська, як свого часу в Корею війська ООН увійшли, окупували всю Південну Корею, щоб її захистити", - пояснив Жириновський, додавши, що президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і його сім'ю треба віддати під міжнародний трибунал у Гаазі.

Крім того, Жириновський в ефірі РСН заявив про необхідність розділити на зони впливу територію, яку контролює ІД.

"Російські та американські війська повинні зустрітися на березі річок Євфрат і Тигр, і наші зони впливу об'єднати, щоб там не було жодного квадратного кілометра для бойовиків, повністю всіх блокувати, заарештувати і направити в Гуантанамо, якщо Америка не хоче цю в'язницю ліквідувати, ось і наповнити її бойовиками з Близького Сходу. Це чудова буде зустріч! Як на Ельбі у квітні 1945 року. От у нас буде квітень 2016 року", - зазначив він.

Раніше Жириновський пропонував знищити Стамбул, скинувши в протоку Босфор ядерну бомбу, і підкреслював, що Туреччина є для Росії ворогом номер один. Крім того, російський парламентар закликав підняти настрій росіян святкуванням річниці розгрому турецької ескадри під час Синопської битви (перемогу було здобуто 1 грудня 1853 року).

Раніше у вівторок Росія звинуватила Туреччину у закупівлях нафти в ІД владою країни, після того як турецькі винищувачі 24 листопада збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір. У Москві заявили, що літак збили після початку знищення бензовозів ІД російською авіацією.

Крім того, Росія звинуватила Туреччину у перекиданні бойовиків для ІД в Сирію.

В Анкарі ці звинувачення відкидають. 30 листопада Ердоган пообіцяв, що піде у відставку, якщо підтвердиться інформація про закупівлю Туреччиною нафти біля ІД. Раніше президент Туреччини звинуватив Росію у нафтовій змові з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram