ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" захопила два міста в Ємені

Екстремісти встановили блокпости на в'їздах у захоплені міста.

"Аль-Каїда" захопила два міста в Ємені
боевики "Аль-Каиды"
Фото: www.securitylab.ru

Бойовики терористичного угруповання "Аль-Каїда" захопили два великі міста на півдні Ємену - Зінджибар (Zinjibar) і Джаар (Jaar).

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцевих жителів.

Співрозмовники розповіли агентству, що екстремісти несподівано пішли в наступ, розпочавши сутички з місцевими ополченцями, відомими як "народні комітети". Після цього бойовики угруповання встановили блокпости на в'їздах до міста і оголосили, що тепер Зінджибар і Джаар перебувають під їхнім контролем.

Як зазначає агентство, чотири роки тому бойовики вже захоплювали ці міста.

Громадянська війна в Ємені, однією з воюючих сторін якої є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" - триває кілька років. Хусити виступають проти сунітського єменського президента Абд Раббу Мансура Хаді і його уряду. У на початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь. Через кілька місяців хусити взяли стратегічно важливий для президента Аден, після чого єменський лідер утік у Саудівську Аравію. У березні цього року Саудівська Аравія та її регіональні союзники почали військову операцію проти шиїтських повстанців-хуситів, щоб повернути Хаді до влади.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Саудівська Аравія передбачила швидке закінчення війни в Ємені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram