ГоловнаСвіт

У Франції зафіксували два спалахи пташиного грипу

Штам пташиного вірусу виявили на фермі з вирощування качок, також були уражені домашні гуси.

У Франції зафіксували два спалахи пташиного грипу

У Франції два спалахи пташиного грипу у домашньої птиці зафіксували в департаменті Дордонь на заході країни.

Це вже другий випадок захворювання домашньої птиці, виявлений протягом тижня після майже дев'ятирічної паузи, зазначив префект департаменту Крістоф Бей, повідомляє Укрінформ.

"Два нові випадки пташиного грипу було виявлено в Дордоні завдяки фахівцям ветеринарної служби. Цей вірус є інфекційним лише для птиці, а не для людини. Разом з тим, ми мусимо переконатися і убезпечити поширення небезпечного вірусу", - заявив він.

За словами префекта, штам пташиного вірусу виявили на фермі з вирощування качок у містечку Сен-Поль-ла Рош 30 листопада. "Майже поруч було виявлено домашніх гусей, уражених тим самим вірусом. Обидва господарства перебували під ретельним наглядом відразу після виявлення першого випадку захворювання минулого тижня", - сказав Бей.

Нагадаємо, минулого тижня у французькому департаменті Дордонь уперше за останні 9 років було виявлено штам вірусу пташиного грипу у 22 домашніх качок.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, штам пташиного грипу H5N1 убив 447 осіб із 842 підтверджених випадків зараження людей у період 2003-2015 років, переважно в Єгипті і Південно-Східній Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram