ГоловнаСвіт

​Президент Болівії назвав свого міністра лесбіянкою за бесіду з іншою жінкою

Болівійський лідер приніс вибачення своїй підлеглій

​Президент Болівії назвав свого міністра лесбіянкою за бесіду з іншою жінкою
Эво Моралес
Фото: http://prima-news.ru

Президенту Болівії Ево Моралесу довелося вибачатися перед міністром охорони здоров'я Аріаною Кампер (Ariana Campero) за те, що він назвав її лесбіянкою.

Про це повідомляє Yahoo News.

"Я не хотів нікого образити", - йдеться в заяві Моралеса. При цьому болівійський лідер зазначив, що не вважає слова "гей" і "лесбіянка" образами.

"Ні уряд, ні я не заперечуємо проти сексуальних уподобань людей", - додав Моралес.

Інцидент стався в понеділок, 16 листопада, під час церемонії, присвяченої передачі нових машин швидкої допомоги одному з сільських районів країни. Моралес, виступаючи на церемонії, зауважив, що Кампер не слухала його промову, спілкуючись у цей момент з іншою жінкою.

"Не хотілося б думати, що ви лесбіянка", - прокоментував Моралес.

Це висловлювання викликало обурення борців за права жінок і сексуальних меншин.

Президента Болівії не раз звинувачували у сексизмі і гомофобії. Так, у 2010 році, виступаючи на конференції, присвяченій питанням зміни клімату, він заявив, що генетично модифіковані продукти є причиною розвитку гомосексуалізму. "Курка, яку ми їмо, напхана жіночими гормонами, тому що чоловіки, які її їдять, - вже не зовсім чоловіки", - заявив тоді Моралес. Сам глава держави називає себе феміністом і вважає, що "жартує, як мачо".

29-річна Аріана Кампер - лікар і наймолодший міністр в уряді Болівії. Вона вже не вперше стикається з сексистськими висловлюваннями на свою адресу. Так, віце-президент Альваро Гарсія (Alvaro Garcia) нещодавно порадив їй вийти заміж. Згодом він вибачився перед міністром.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Моралес звинуватив США у змові проти РФ і Венесуели.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram