ГоловнаСвіт

США попередили про можливі теракти в Італії та Ватикані

Італійська влада розмістила 700 солдатів для убезпечення вулиць Риму

США попередили про можливі теракти в Італії та Ватикані
Госдеп США
Фото: topwar.ru

Держдеп США попередив про можливі теракти в Італії та Ватикані.

Про це повідомляє ABC News.

Потенційними цілями екстремістів можуть стати Собор Святого Петра, Міланський собор і оперний театр "Ла Скала", сезон у якому відкривається 7 грудня. Крім того, можливі атаки на церкви, синагоги, ресторани, готелі і театри.

Американське посольство в Римі розповсюдило попередження для громадян США, які перебувають в Італії. "Терористичні угруповання можуть використовувати ті самі методи, які вони застосували під час нещодавніх терактів у Парижі. Італійську владу поінформовано про ці загрози", - йдеться у повідомленні. Крім того, дипломати закликали громадян США "зберігати пильність".

Тим часом італійське телебачення повідомило, що ФБР передало місцевій владі інформацію про можливі цілі терористів, зокрема Собор Святого Петра і дві міланські пам'ятки.

Після терактів у Парижі італійська влада розмістила 700 солдатів для убезпечення вулиць Риму.

У ніч на 14 листопада в Парижі та передмісті було здійснено серію терактів, жертвами яких стали 129 осіб, 352 отримали поранення. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у Сен-Дені прогриміли три вибухи, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників. Двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму.

Стали відомі імена деяких безпосередніх виконавців теракту. Крім того, ЗМІ дізналися ім'я імовірного організатора атак - це 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд, який, за непідтвердженою інформацією, вже помер.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram