ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Курди заявили про "поразку і втечу" бойовиків ІД з іракського міста Синджар

Курди взяли під контроль частину траси, що з'єднує Сирію й Ірак

Курдське ополчення пешмерга захопило кілька стратегічних об'єктів у місті Синджар на півночі Іраку, яке донедавна перебувало під контролем "Ісламської держави".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"ІДІЛ зазнає поразки і тікає", - заявили представники Ради регіональної безпеки Курдистану.

Раніше курди взяли під контроль частину траси, яка з'єднує Сирію й Ірак, що ускладнить військові дії джихадистів. Від початку операції, як повідомляють ЗМІ, загони пешмерга витіснили ісламістів з п'ятьох навколишніх сіл у гірському масиві Синджар.

Наступ на позиції ІД у Синджарі почався 12 листопада. В операції беруть участь близько 7500 курдських бійців за підтримки авіації міжнародної коаліції на чолі зі США.

Синджар перейшов під контроль джихадистів ІД у серпні 2014 року, після чого звідти втекли кілька десятків тисяч курдів-єзидів. Багато з тих, хто не встиг покинути місто, були вбиті.

Синджар є одним із ключових стратегічних пунктів для бойовиків ІД, поряд із містом Ракка на півночі Сирії і Мосулом на півночі Іраку.

Курдські загони вже неодноразово робили спроби деблокувати місто і гору Синджар, проте витіснити звідти бойовиків їм дотепер не вдавалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram