ГоловнаСвіт

Влада Казахстану порадила туроператорам обмежити польоти до Єгипту

За деякими даними, мова йде про призупинення польотів виключно у Шарм-еш-Шейх

Влада Казахстану порадила туроператорам обмежити польоти до Єгипту
Казахстан

Влада Казахстану рекомендувала туроператорам країни обмежити виконання рейсів до Єгипту.

Про це повідомляє інформаційне агентство Total.kz.

Ресурс опублікував фотографію документа, в якому державний орган, що регулює авіаційну галузь, рекомендує обмежити виконання рейсів до Єгипту. Водночас, за словами президента Асоціації туристських агентств Казахстану Асель Нуркебаєвої, мова йде про призупинення польотів у Шарм-еш-Шейх.

"Туроператори отримали телефонограму від комітету цивільної авіації з наполегливою рекомендацією призупинити рейси за напрямом "Алмати - Шарм-еш-Шейх - Алмати" до з'ясування обставин, пов'язаних із катастрофою літака "Когалымавиа", - заявила Нуркебаєва, не уточнивши чи стосується прохання влади польотів в інші міста Єгипту.

6 листопада влада Росії ввела тимчасову заборону на польоти російських компаній у Єгипет до з'ясування причин катастрофи лайнера авіакомпанії "Когалымавиа". Того ж дня кілька туроператорів припинили продаж путівок у цьому напрямку.

Раніше заборона на польоти до Єгипту ввели також Великобританія, Нідерланди та Ірландія.

Літак Airbus A321 "Когалымавиа", шо летів із Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Всі 224 людей, які перебували на борту, загинули.

Російські власті розглядає всі версії причин катастрофи. ЗМІ з посиланням на різні джерела в комісії з розслідування, а також уряди низки країн, у тому числі Великобританії та США, стверджують, що причиною аварії літака стала детонація бомби на борту, і вказують на можливу причетність до цього угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram