ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РЖД "неправильно" закупили шуби на $7,9 млн

Колишнього главу РЖД раніше звинувачували в наявності у нього шубосховища

РЖД "неправильно" закупили шуби на $7,9 млн
Поезд РЖД
Фото: www.the-village.ru

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії звинуватила ВАТ "Російські залізниці" (РЖД) у порушенні закону про закупівлі.

Як ідеться у повідомленні на сайті ФАС, РЖД купували хутряні вироби і не розмістили необхідні вимоги під час оформлення закупівлі на 518 млн рублів ($7,9 млн).

ТОВ "Хутряна фабрика "Білка" подало скаргу на РЖД, оскільки монополія у проведенні електронного аукціону на поставку виробів з хутра не в повному обсязі надала на сайті держзакупівель технічні умови у конкурсній документації. Також не в повному обсязі встановлено вимоги до товару.

"Комісія ФАС Росії видала суспільству припис про усунення порушень 223-ФЗ, який виконало ВАТ "РЖД" в повному обсязі. Однак товариство звернулося до суду з вимогою визнати рішення антимонопольної служби недійсним. Суд першої інстанції відмовив компанії у задоволенні заявлених вимог", - йдеться в повідомленні ФАС.

У 2013 році співробітник ФБК Георгій Албурі в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповідав, що на території дачі тодішнього президента РЖД Володимира Якуніна є будівля, де є спеціальне шубосховище. У 2014 році сам Якунін називав інформацію про шубосховище вигадкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram