ГоловнаСвіт

Австрія, Німеччина, Франція і Швеція запровадили прикордонний контроль

Зазначені обмеження не припиняють право на в'їзд іноземців до країн Шенгену.

Австрія, Німеччина, Франція і Швеція запровадили прикордонний контроль
Фото: pakistanbbcnews.com

Окремі країни Шенгенської угоди, зокрема, Австрія, ФРН, Франція, Швеція, тимчасово запровадили прикордонний контроль на своїх кордонах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як уточнили в прес-службі, Франція тимчасово відновила такий контроль на всіх видах транспорту (повітряний, залізничний, морський, річковий, автомобільний) на період від 13 листопада по 13 грудня 2015 року у зв'язку з проведенням 21-ї Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та 11-ї Зустрічі сторін Кіотського протоколу.

Зазначені обмеження не припиняють право на в'їзд іноземців до країни Шенгенської угоди і не змінюють перелік необхідних документів для їх відвідування, зазначили в МЗС.

Водночас, додали в МЗС, "важливо враховувати, що прикордонний контроль може здійснюватися як у постійних місцях контролю, так і мобільними постами в прикордонній зоні країн".

"Органи, уповноважені здійснювати таку перевірку, мають право вимагати документи, що є підставою для перебування/проживання в країні проходження іноземця та підтверджують мету поїздки, бронювання готелю/місця проживання, наявність фінансових коштів для покриття витрат, пов'язаних з подорожжю і т.д.", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, у вересні Німеччина заявила про введення прикордонного контролю з Австрією через великий наплив мігрантів протягом останніх двох днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram