ГоловнаСвіт

Свідок стрілянини у ресторані Cambodge у Парижі розповів подробиці того, що сталося

Чоловік, який стріляв, діяв дуже професійно.

Свідок стрілянини у ресторані Cambodge у Парижі розповів подробиці того, що сталося
Эвакуация раненых возле концертного зала Батаклан
Фото: EPA/UPG

Один із свідків стрілянини в ресторані Cambodge в 11-му окрузі Парижу розповів подробиці інциденту.

"Ми були приблизно за 20 метрів від кафе, коли почули постріли. Я подивився навколо і побачив чоловіка, який стріляв, приблизно 185 см зростом. Він стояв у стрілецькій позиції - права нога була попереду, ліва - ззаду. Біля лівого плеча був довгий автомат, прикритий журналом", - розповів очевидець, слова якого наводить The Guardian.

За його словами, нападник був одягнений як солдат: у чорний джемпер, чорні штани, чорні туфлі або чоботи. Можливо, на голові у нього була кудлата шапка.

"Він був шульгою, стріляв чергою з трьох або чотири пострілів. Його дії були дуже чіткими і професійними. Він убив трьох або чотирьох людей, які сиділи перед входом у кафе у кріслах. Вони впали на підлогу. Потім він повернувся і почав стріляти по автомобілях", - йдеться в повідомленні.

"Потім ми побачили, як він входить у кафе. Повернув праворуч, потім - ліворуч і відкрив вогонь. Загалом ми чули 15 або 20 пострілів. Потім все затихло. Ми сховалися. Коли вийшли, троє людей все ще лежали на землі перед входом. Перехожі надавали допомогу водієві білого автомобіля, по якому стріляли, допомогли перехожі, він помирав", - каже свідок.

"За 150 метрів на підході була поліція, карети швидкої допомоги та пожежні машини. На мій подив, нас завели в кафе співробітники поліції. Це було жахливо: навколо люди - або вбиті, або поранені. Близько десяти. Там всюди була кров. Потім нас привезли до відділку, аби ми дали свідчення. Там було дуже багато свідків. Черга за чергою. Були ті, хто виповзав з-під тіл убитих. Це все жахливо", - додав очевидець.

При цьому він уточнив, що за наявною інформацією, нападника не затримали.

Нагадаємо, стрілянина в ресторані була одним із серії терактів, які сколихнули нічний Париж ввечері у п'ятницю, 13 листопада. На міському стадіоні, де відбувався матч збірних Німеччини та Франції, пролунали вибухи, також були захоплені заручники в концертному залі Batacan. Всього повідомляється щонайменше про 140 загиблих.

За попередньою інформацією, відповідальність за теракти у Франції взяла на себе "Ісламська держава". Офіційних підтверджень цього поки що немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram