ГоловнаПолітика

Рибчинський, Шевченко і Батенко вийшли з БПП, Ланьо - з "Волі народу"

У президентській фракції залишилося 139 депутатів

Рибчинський, Шевченко і Батенко вийшли з БПП, Ланьо - з "Волі народу"
Фото: Макс Требухов

Три депутати Верховної Ради вийшли в п'ятницю з фракції "Блоку Петра Порошенка". Це зробили Олександр Шевченко і Тарас Батенко, які раніше анонсували свій вихід, а також Євген Рибчинський, який брав участь у виборах мера Києва всупереч тому, що БПП висунув на цю посаду Віталія Кличка.

Крім того, з депутатської групи "Воля народу" вийшов нардеп Михайло Ланьо.

Заяви депутатів зачитав перший віце-спікер Андрій Парубій.

Таким чином, від сьогодні в БПП залишилося 139 народних депутатів, у "Волі народу" - мінімально необхідні для її існування 19 депутатів.

Нагадаємо, що Шевченко і Батенко є людьми Ігоря Коломойського. Шевченко є одним із співвласників гірськолижного курорту "Буковель", входить у партію "УКРОП". Батенко у 2009-2014 роках очолював магістральні нафтопроводи "Дружба" компанії "Укртранснафта", підконтрольної донедавна Коломойському.

Навесні фракцію покинули відразу чотири нардепи Коломойського: Андрій Денисенко, Віталій Купрій, Олександр Дубінін та Валентин Дідич.

Михайло Ланьо влітку був фігурантом скандалу у Мукачевому, де розбірки між ним і нардепом Віктором Балогою переросли у збройний конфлікт. Офіс Ланьо знаходиться в спорткомплексі "Антарес", де почався конфлікт між його охоронцями і "Правим сектором".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram