ГоловнаПолітика

Клімкін про "безвізові закони": нардепам треба поквапитися

Україна має показати прогрес до кінця листопада.

Клімкін про "безвізові закони": нардепам треба поквапитися
Фото: EPA/UPG

Народним депутатам треба поквапитися з ухваленням комплексу "безвізових законів", оскільки до середині грудня буде подано звіт, який може відсунути перспективи надання Україні безвізового режиму.

Про це сказав глава МЗС України Павло Клімкін після завершення зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні, пише Укрінформ.

"У Верховної Ради є ще час, але ми, звичайно, повинні показати прогрес до кінця листопада, інакше звіт, який вийде 15 грудня, не покаже вирішального прогресу,.. без якого ми не зможемо досягти безвізового режиму", - сказав міністр, коментуючи голосування щодо цих законів у парламенті цього тижня.

Клімкін нагадав, що наступного тижня в Брюсселі відбудеться зустріч вищих посадових осіб, на якій Київ повинен сказати, якого прогресу ми досягли.

"Прогрес дійсно вражаючий, і я не роблю тут ніякої реклами, оскільки знаю стан справ. Але у нас є кілька напрямків, за якими нам потрібен реальний прогрес, і це, в тому числі, цей комплекс законів, деякі з яких були проголосовані", - сказав глава МЗС.

Дипломат зазначив, що він і "багато міністрів кілька днів працювали безпосередньо в комітетах, щоб відпрацювати проекти законів", і пообіцяв, що і далі будуть працювати над тим, щоб найближчим часом у Верховній Раді відповідні закони були проголосовані.

Нагадаємо, 5 листопада Верховна Рада завершила роботу, не розглянувши "безвізові" закони.Четвер вважався останнім днем для ухвалення пакета законів, необхідних для введення безвізового режиму. Однак депутати змогли прийняти в цілому лише один закон з цього пакета - про трудових мігрантів. Робота парламенту загальмувалася на розгляді законопроекту про створення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Депутати спочатку довго розглядали правки, а коли справа дійшла до голосування, відмовилися приймати документ. У результаті його направили на доопрацювання з тим, щоб знову розглянути у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram