ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна стане частиною єдиної енергетичної політики ЄС

Європа повинна розглянути пропозицію постачання зрідженого газу зі США для ЄС, вважає прем'єр.

Яценюк: Україна стане частиною єдиної енергетичної політики ЄС
Фото: molbuk.ua

Україна була і залишається частиною єдиної енергетичної політики Європейського Союзу. І тільки об'єднавшись, Європа може протистояти політиці газової монополії Росії.

Про це під час міжнародної конференції в Ризі (Латвія) заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомили в прес-службі уряду.

"Для ЄС дуже важливо мати єдину енергетичну політику. І Україна стане невід'ємною частиною єдиної енергетичної політики. Видається, що ЄС втратив багато часу у формуванні реальної єдиної енергетичної політики. Ви втратили мільярди. Росія, як завжди, грає в ігри. Російський "Газпром" встановлює ціни для різних країн за різними формулами", - цитує прес-служба Яценюка.

Яценюк зазначив, що потужна енергетична політика дозволить позбавити будь-якого права "грати в ігри". Саме тому, за словами Яценюка, Європа повинна серйозно розглянути пропозицію поставок зрідженого природного газу зі США для ЄС.

"Це створить додаткову конкуренція на ринку і, звичайно, позитивно вплине на ціни", - підкреслив глава українського уряду.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" переазав "Газпрому" 64 млн дол. передоплати для продовження закупівель газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram