ГоловнаСвіт

Війська Асада повернули контроль над стратегічно важливою трасою на півночі Сирії

Сирійські війська продовжують наступ на позиції бойовиків

Війська Асада повернули контроль над стратегічно важливою трасою на півночі Сирії
Сирийские военные в Алеппо (Архив)
Фото: EPA/UPG

Сирійська армія повернула контроль над стратегічно важливою автомагістраллю, що веде з Салямії (провінція Хомс) у місто Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на сирійське державне телебачення.

Як зазначає агентство, ця дорога є маршрутом поставок сирійської армії в контрольовану урядом західну частину Алеппо.

Повстанці, за даними агентства, контролюють східну частину Алеппо, яка була найбільш густонаселеною частиною міста до початку громадянської війни у 2011 році.

26 жовтня повідомлялося, що сирійські урядові війська витіснили повстанців з автомагістралі Дамаск - Хомс на відрізку від столиці до Харасті. Під контролем бойовиків опозиції, як і раніше, залишаються 10 кілометрів траси.

Громадянська війна в Сирії почалася навесні 2011 року. Відтоді число загиблих перевищило 230 тис. осіб, біженців - чотири мільйони. Повстанці домагаються повалення режиму Башара Асада. За цей час частину території країни захопили бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

З 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання про надання військової допомоги з боку Башара Асада. Москву звинувачують у використанні авіації проти поміркованої сирійської опозиції, унаслідок чого гинуть також мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram