ГоловнаСвіт

Кількість загиблих через вибух у нічному клубі в Бухаресті збільшилася до 29

Серед постраждалих є громадяни Іспанії, Італії та Німеччини

Кількість загиблих через вибух у нічному клубі в Бухаресті збільшилася до 29
Взрыв в ночном клубе Colectiv г.Бухарест

Кількість загиблих внаслідок вибуху у нічному клубі в Бухаресті збільшилася до 29.

Про це повідомив заступник голови МВС Румунії Раїд Арафат (Raed Arafat), повідомляє ТАСС.

Двоє постраждалих померли від отриманих травм у лікарні минулої ночі. За словами Арафата, стан ще 25 людей оцінюється як вкрай важкий. Раніше повідомляли про 27 загиблих.

Серед постраждалих є громадяни Іспанії, Італії та Німеччини, уточнив прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта.

Генеральний прокурор країни Тіберіу Ніццу (Tiberiu Nitu) розповів, що власникам клубу загрожує довічне ув'язнення. За його словами, на допиті господарі закладу визнали, що не мали дозволу на проведення піротехнічного шоу. Крім того, приміщення не відповідало вимогам пожежної безпеки.

Інцидент у Бухаресті стався в п'ятницю, 30 жовтня, під час безкоштовного рок-концерту групи Goodbye to Gravity в клубі Colectiv. За попередніми даними, причиною інциденту став запуск піротехніки в підземному приміщенні клубу. Під час шоу був запалений феєрверк, який потрапив в стелю і в електричну техніку, в результаті чого стався вибух і почалася пожежа.

Глядачі в паніці почали залишати клуб, виникла тиснява. У момент вибуху в клубі перебували близько 500 осіб. З них близько 200 отримали травми різного ступеня тяжкості, багато задихнулися в натовпі. Щонайменше 146 постраждалих доставили до лікарень з опіками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram