ГоловнаСвіт

Звинувачений у корупції прем'єр Румунії зберіг імунітет

У Румунії посилилася боротьба з корупцією

Звинувачений у корупції прем'єр Румунії зберіг імунітет
Виктор Понта
Фото: EPA/UPG

Парламент Румунії у вівторок відхилив більшістю голосів запит генерального прокурора країни про позбавлення імунітету прем'єр-міністра Віктора Понти, щодо якого порушено кримінальну справу за звинуваченням у корупції.

Про це повідомляє euronews.

Раніше румунський президент Клаус Йоганніс закликав Понту піти у відставку, на що прем'єр заявив, що був призначений на цей пост парламентом, і тільки парламент може його звільнити. Глава уряду вважає висунуті на його адресу звинувачення політично мотивованими.

"Крім звинувачення в підробці, з якого почалося кримінальне розслідування і яке відноситься до того часу, коли Понта працював адвокатом, Антикорупційний комітет попросив дозволу на проведення кримінального розслідування ще за трьома злочинами, що стосуються конфлікту інтересів", - повідомила представник комітету.

У 2007 році Румунія вступила в Євросоюз, але Брюссель досі жорстко критикує Бухарест за високий рівень корупції. За останні два роки під тиском ЄС за звинуваченням у таких злочинах було засуджено колишнього прем'єр-міністра Адріана Нестасе, десятки міністрів, чиновників і великих бізнесменів. Після перемоги в кінці минулого року на президентських виборах Йоганніса, що прийшов до влади під гаслом боротьби з корупцією, арешти поновилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram