ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жириновський зажадав закрити клуби за святкування Хеллоуїна в день трауру

1 листопада в Росії оголошено днем жалоби за жертвами катастрофи Airbus А321 у Єгипті

Жириновський зажадав закрити клуби за святкування Хеллоуїна в день трауру
Жириновкий
Фото: EPA/UPG

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив про намір домогтися закриття нічних клубів у Москві, які не скасовали заходи на честь Хеллоуїна в день жалоби за жертвами авіакатастрофи Airbus А321 у Єгипті.

Про це повідомляє РСН.

"Є інформація, що деякі клуби у Москві це (траур) ігнорують. Ми в понеділок зажадаємо відкликати у них ліцензії, тому що указ президента - це святе для всієї країни", - сказав Жириновський, висловивши надію на те, що траур буде дотримуватися.

31 жовтня депутати Держдуми від "Справедливої Росії" Олег Нілов запропонував заборонити святкування Хеллоуїна в розважальних закладах Санкт-Петербурга через авіакатастрофу в Єгипті. Відповідне звернення він направив губернатору Петербурга Георгію Полтавченкові.

З аналогічною пропозицією виступив голова синодального відділу по взаємодії церкви і суспільства Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін. "Потрібно припинити розважальні дії, особливо пов'язані з Хеллоуїном. Вшанування, молитви і благоговіння - це те, що повинно нас сьогодні згуртувати. І, звичайно, турбота про тих, хто втратив близьких", - сказав протоієрей.

1 листопада в Росії оголошено днем жалоби. 10:51

Жертвами авіакатастрофи стали 224 людини - 217 пасажирів і семеро членів екіпажу. Єгипетські рятувальники переправили майже всі тіла з місця падіння лайнера на Синайському півострові у Каїр. Упізнання загиблих проходитиме у Санкт-Петербурзі.

Слідчий комітет Росії порушив дві кримінальні справи за статтями "Порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного, повітряного, морського та внутрішнього водного транспорту та метрополітену" і "Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки".

Airbus A321, що летів із Шарм-ель-Шейха у Санкт-Петербург, зник з радарів рано вранці 31 жовтня. Пізніше уламки літака були знайдені рятувальниками. Рятувальники знайшли обидва "чорні ящики" на місці катастрофи російського лайнера, ведеться їх розшифровка.

Хеллоуїн - свято, яке пішло від традицій древніх кельтів і шотландців. Традиційно відзначається в англомовних країнах, проте останнім часом Хеллоуїн став популярний і в країнах СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram