ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Губернатор Петербурга пообіцяв розглянути питання про меморіал жертвам катастрофи А321

Влада Петербурга готова виділити окреме місце, щоб поховати всіх жертв катастрофи А321 разом

Губернатор Петербурга пообіцяв розглянути питання про меморіал жертвам катастрофи А321
Место крушения самолета А321 в Египте
Фото: EPA

Ініціатива про встановлення в аеропорту "Пулкове" меморіалу жертвам катастрофи літака А321 в Єгипті буде розглянута, якщо вона надійде.

Про це заявив губернатор Санкт-Петербурга Геннадій Полтавченко, повідомляє "Інтерфакс".

"Поки такої ініціативи ні від кого не надходило, буде така ініціатива - вона буде розглянута відповідно до чинного законодавства", - заявив петербурзький губернатор.

Також Полтавченко повідомив, що у Петербурга є можливість виділити окреме місце, щоб поховати всіх жертв катастрофи А321 разом, але це питання буде вирішуватися разом з їхніми родичами.

Президент РФ Володимир Путін оголосив 1 листопада днем національної жалоби за жертвами катастрофи літака А321 в Єгипті. Державні прапори в цей день приспущені, розважальні заходи запропоновано скасувати. Пізніше влада Петербурга вирішила продовжити траур на 2 і 3 листопада.

Вранці 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії Metrojet (до травня 2012 року - "Когалимавіа") розбився в Єгипті, на півночі Синайського півострова. Авіалайнер виконував рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. На його борту знаходилися 224 людини. Всі вони загинули.

Катастрофу літака розслідує єгипетська сторона. У розслідуванні беруть участь Росавіація і Міжнародний авіаційний комітет. Наразі основною версією авіакатастрофи вважають технічну несправність літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram