ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД захопили місто на заході Сирії

У боях між сирійською армією і бойовиками ІД загинули близько 50 солдатів

Бойовики ІД захопили місто на заході Сирії
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Бойовики "Ісламської держави" (ІД) після зіткнення з сирійською армією захопили місто Махін на півдні від адміністративного центру провінції Хомс.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно з даними перепису населення, в 2004 році в місті проживало близько 11 тис. осіб, переважну частину жителів складали мусульмани-суніти.

За інформацією правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), після бою в Махині загинули щонайменше 50 учасників бойових дій з боку урядових сил, а бойовики опинилися в 20 км від ключового шосе, що зв'язує Дамаск і Хомс.

Президент РФ Володимир Путін продовжує пояснювати втручання Москви у внутрішні справи Сирії боротьбою з "Ісламською державою". Тим не менше, більшість російських авіаударів були спрямовані проти повстанців, які виступають проти ІД і правлячого режиму президента Башара Асада.

Крім того, зіткнення зафіксовані у міста Сада, в якому проживають переважно християни.

Раніше SOHR повідомила про 600 загиблих в результаті російських авіаударів.

Інститут з вивчення війни каже, що в Хомсі немає терористів "Ісламської держави". Аналітики кажуть, що президент Сирії Башар Асад зацікавлений у контролі над містом, через яке проходить ключова траса. Цей шлях пов'язує область з Дамаском на півдні, і з Алеппо - на півночі.

Раніше в Держдепартаменті США повідомили, що менше за 10% ударів російської авіації спрямовані на позиції ІД, частіше під удари потрапляють повстанці, які виступають проти режиму Асада.

Росія відмовилася приєднатися до очолюваної США міжнародної коаліції у боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави". Тим часом, напередодні Міноборони РФ повідомило про понад 1500 завданих ударів по позиціях ІД за місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram