ГоловнаПолітика

ЦВК сформувала новий склад Харківського і Маріупольського виборчкомів

Жеребкування з включення кандидатур до нового складу комісій провели в понеділок.

ЦВК сформувала новий склад Харківського і Маріупольського виборчкомів
Фото: Макс Требухов

Центральна виборча комісія сформувала новий склад Харківської обласної і Маріупольської міської виборчих комісій.

Жеребкування з включення кандидатур до нового складу комісій було проведено на засіданні в понеділок, після чого Центрвиборчком затвердив їхній склад.

Повноваження членів цих комісій були достроково припинені ЦВК 9 жовтня у зв'язку з порушеннями ними вимог законодавства.

До цього 7 жовтня ЦВК зобов'язала Харківський облвиборчком до 9 жовтня вирішити питання реєстрації кандидатів у депутати облради від "Опозиційного блоку", якому раніше було відмовлено в реєстрації нібито через внесення документів поза законним терміном, порушення порядку висунення кандидатів, невідповідність документів вимогам законодавства і відсутність документа про внесення грошової застави.

ЦВК у свою чергу встановила, що висновки облвиборчкому не базуються на чинному законодавстві, і скасувала постанову комісії про відмову в реєстрації кандидатів у депутати Харківської облради від ОБ.

Однак 8 жовтня Харківський облвиборчком знову прийняв постанову про відмову ОБ у реєстрації кандидатів у депутати облради, і ЦВК розпустила цю комісію, після чого новий її склад був затверджений на засіданні в понеділок.

Крім того, раніше ЦВК зобов'язала Харківський облвиборчком після сформування нового складу до 13 жовтня вирішити питання з реєстрацією кандидатів у депутати облради від ОБ.

Маріупольський міськвиборчком було розпущено ЦВК через рішення комісії, всупереч відсутності законних повноважень, про заміну керівного складу Іллічівського, Приморського, Жовтневого та Орджонікідзевського районних виборчкомів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram