ГоловнаПолітика

Савченко заступилася за Медведька і Поліщука

Українська льотчиця просить Генпрокуратуру бути об'єктивною.

Надія Савченко надіслала депутатський запит у Генеральну прокуратуру з проханням провести перевірку матеріалів справи про розслідування вбивства журналіста Олеся Бузини, у рамках якої затримано двох обвинувачених - Андрія Медведька і Дениса Поліщука.

Документ на своїй сторінці у фейсбуці опублікувала сестра Надії Віра Савченко.

Фото: facebook.com/vira.savcenko

"Прошу провести додаткову, чесну, об'єктивну і неупереджену перевірку матеріалів справи, методів розслідування та особистостей слідчих, прокурорів і суддів, які мають відношення до розслідування вбивства Олега Бузини (написання імені збережено - ред.) і звинувачення в цьому злочині Андрія Медведька і Дениса Поліщука", - йдеться, зокрема, у зверненні.

За результатами перевірки Генпрокуратура повинна надати письмову відповідь.

"Я на собі відчуваю беззаконня, брехливість суду і слідства в Росії і не бажаю, щоб таке відбувалося в Україні. Герої і патріоти гинули на Майдані і на війні для того, щоб українці мали гідне життя і чесне справедливе правосуддя. Якщо хтось із старої системи МВС України із цим не згоден, то йому не місце в системі правосуддя майбутнього України", - резюмувала Савченко.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня. Через два місяці за підозрою в убивстві було затримано двох киян.

Андрій Медведько - відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", майданівець. Балотувався до Київради в мажоритарному окрузі від "Свободи". Наприкінці минулого року недовго служив у зоні АТО в складі батальйону МВС "Київ-2".

Денис Поліщук - ще один київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь у АТО, був керівником взводу в 54-й розвідбригаді.

Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення про утримання під вартою Медведька і Поліщука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram