ГоловнаПолітика

Сестрі Савченко заборонили в'їзд до Росії до 2020 року

Жодного документу Вірі Савченко на руки не видали

Сестрі Савченко заборонили в'їзд до Росії до 2020 року
Фото: Макс Требухов

Сестрі української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко Вірі заборонили в'їзд до Росії до 2020 року.

Про це повідомив адвокат української льотчиці Марк Фейгін у своєму мікроблозі Twitter.

"Щойно дзвонила Віра Савченко, сестра Надії. Їй заборонили в'їзд до Росії до 2020 року! На пропускному пункті Черкова-Мілове, на кордоні Росії та України Віру Савченко повідомлено, що ФСБ заборонило їй в'їзд до РФ", - написав адвокат.

Він також повідомив, що захист має намір оскаржити це рішення.

"Надія Савченко позбавлена тепер права на захист, оскільки сестра Віра була заявлена єдиним свідком на процесі", - зазначив Фейгін.

Він також припустив, що підставою для заборони на в'їзд стала ч.1 ст.27 закону РФ "Про виїзд і в'їзд ...", за загрозою національній безпеці. За його словами, жодного документа Вірі Савченко на руки не видали. Причому, Савченко супроводжував консул України Олександр Ковтун.

"Залишилося заборонити в'їзд матері Савченко, позбавити адвокатського статусу Полозова і Новикова (адвокати, - ред), а Фейгіна посадити і сурмити про торжество правосуддя", - додав адвокат.

Нагадаємо, 12 жовтня у Донецькому міському суді Ростовської області відбулося слухання у справі Надії Савченко. З 59 свідків звинувачення у справі Савченко на цей момент допитано лише 12. Наступне засідання, що мають провести 14 жовтня, перенесли на 15 число через приїзд у Ростовську область патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram