ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест РФ через продовження суду над Савченко

Українська сторона вимагає звільнити всіх незаконно утримуваних у РФ українців

МЗС висловило протест РФ через продовження суду над Савченко
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням демонстративного суду над українською льотчицею, депутатом Ради Надією Савченко.

Про це повідомляє офіційний сайт МЗС.

"Обурені тим, що, незважаючи на надані захистом неспростовні докази її невинуватості, 5 жовтня Ростовський обласний суд залишив чинним рішення Донецького міського суду Ростовської області про продовження терміну утримання Надії Савченко під вартою до 16 січня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

МЗС підкреслює, що російська сторона, порушуючи взяті на себе зобов'язання в рамках Ради Європи, продовжує ігнорувати статус Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи. Крім того, РФ не виконує взятих на себе, відповідно до Мінських домовленостей, зобов'язань про звільнення заручників за принципом "всіх на всіх".

"Українська сторона вимагає від російської сторони негайно припинити розігрувати судовий фарс і звільнити Надію Савченко й усіх інших громадян України, яких незаконно утримують під вартою на території Росії", - наголошено в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, 29 вересня Донецький міський суд Ростовської області РФ продовжив розглядати справу проти Савченко. Її звинувачують у причетності до артобстрілу, в якому в червні 2014 року загинули два російські журналісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram