ГоловнаПолітика

Росія повинна вивести війська з Донбасу до кінця року, - Клімкін

У Заходу готові різні пакети санкцій на різні випадки життя, заявив міністр.

Росія повинна вивести війська з Донбасу до кінця року, - Клімкін
Фото: 24.ua

Санкції Заходу проти Росії слід зберегти, а можливо - навіть посилити, якщо та не виведе війська з окупованих районів Донбасу до кінця цього року.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі ICTV, повідомляє Укрінформ.

«Якщо ми не зможемо реалізувати «Мінськ» повному мірою цього року, наприклад, повного відведення російських військ і техніки, то, звичайно, санкції повинні бути продовжені. Не виключено, що санкції будуть посилені. Ми про це розмовляємо і зі США, і з Канадою, з Великою сімкою, з ЄС. Тому покарання у вигляді санкцій, у вигляді зменшення співпраці з Росією, у вигляді зменшення контактів - воно обов'язково повинно бути», - заявив він.

За словами міністра, тоді як Україна робить усе можливе для виконання Мінських домовленостей, Росія намагається або затягувати цей процес, або ж торпедувати його.

Клімкін також висловив упевненість, що відбудеться «ескалація санкцій» з боку Заходу проти Росії «у разі продовження подальшого збройного протистояння чи збройних атак» з її боку на Донбасі.

«Насправді різні пакети санкцій на різні випадки життя. Запустити їх - це питання політичної волі», - наголосив голова МЗС.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко виступив за невідкладне і без прив'язки до виборів виведення іноземних військ із території Донецької та Луганської областей. "Ми підкреслюємо, що виведення іноземних військ повинно відбутися зараз, без будь-якої прив'язки до виборів, і це чітко написано в "мінських домовленостях", чітко підтверджено керівниками Франції та Німеччини і повідомлено про це Російську Федерацію", - сказав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram