ГоловнаПолітика

У суді у справі Кернеса оголошено перерву до 19 жовтня

Меру Харкова і його двом охоронцям висунули офіційні звинувачення

У суді у справі Кернеса оголошено перерву до 19 жовтня
Фото: poltava.to

Сьогодні в Полтаві відбулося десяте засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і перший розгляд справи по суті.

Як повідомляє місцевий сайт "Полтавщина", прокурор зачитав обвинувальний акт Кернесу і його охоронцям Віталію Бліннику та Євгену Смицькому.

Їм офіційно висунуто звинувачення за трьома статтями: ч. 2 ст. 146 КК України ("тортури") - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк; ч. 2 ст. 127 КК ("незаконне позбавлення волі або викрадення людини") - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років; ч. 1 ст. 129 КК ("погроза вбивством") - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Блінник і Смицький своєї провини не визнали, а Кернес черговий раз заявив, що справу сфальсифіковано.

Після цього суд оголосив перерву до 19 жовтня. На наступному засіданні, як повідомляється, будуть допитувати потерпілих. Прокурор Олександр Ганілов повідомив, що з боку прокуратури буде представлено більш ніж 70 свідків. Крім того, він заявив, що звинувачення у фальсифікації - це безпідставна позиція захисту.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала справу Кернеса до суду наприкінці березня. Спочатку справу мав розглядати суд Харкова, проте ГПУ домоглася перенесення процесу в Полтаву. Підготовчі засідання цього суду всіляко затягувалися - Кернес не з'являвся на суд, в будівлі зникало світло тощо.

Кернес балотується в мери Харкова від партії "Відродження", а також очолює список партії на виборах до міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram