ГоловнаПолітика

Опубліковано відео затримання Надії Савченко

Зйомку вів сепаратист з "ЛНР" Єгор Руський

На сайті російської громадської організації "Відкрита Росія" з'явилося відео затримання української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Як повідомляє телеканал "Дождь", зйомку вів сепаратист з "ЛНР" Єгор Руський, який приїхав на територію самопроголошеної республіки з Уфи як доброволець. Кадри починаються з того, що він знімає себе спереду, після чого камера показує як він стріляє з автомата убік кущів.

Потім план відеозапису змінюється: у кадрі з'являється жінка в масці, на якій написано "Самооборона Майдану". Голос за кадром каже, що це снайпер, проте дівчина це заперечує і каже, що у неї лише автомат.

Зараз допит Савченко зупинили через перерву в засіданні до 14:00.

Нагадаємо, Савченко інкримінується вбивство загальнонебезпечним способом двох і більше осіб з мотивів політичної ненависті, здійснене групою осіб; замах на цей же злочин; незаконний перетин кордону. Українці загрожує до 25 років колонії.

Як заявляється у справі, Савченко, після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали.

У реальності Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram