ГоловнаПолітика

Європейський суд знову відклав позови України проти РФ

Суд дав Росії час для пояснень до кінця року.

Європейський суд знову відклав позови України проти РФ

Європейський суд з прав людини продовжив термін для надання коментарів Росією за позовами України щодо її незаконних дій у Криму і на Донбасі до 31 грудня.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам сказав Уповноважений Кабінету Міністрів у справах ЄСПЛ Борис Бабін.

Він зазначив, що Росія мала надати свої пояснення за цими позовами до 25 вересня.

"Вона (Росія) не дала пояснень. Вона попросила Європейський суд відкласти це питання, і ЄСПЛ дав ще одну відстрочку - до 31 грудня 2015 року. Ми думаємо, що це може бути і не останнє "прохання" Росії відкласти це питання", - повідомив Бабін.

На його думку, РФ свідомо використовує тактику затягування початку розгляду справи.

Нагадаємо, ЄСПЛ уже вдруге продовжує термін для надання коментарів Росією. 23 березня суд продовжив його до 25 вересня.

26 листопада 2014 року ЄСПЛ поширив комюніке, в якому було сказано, що суд очікує від Росії коментарів до питання можливого розгляду двох позовів, поданих Україною проти РФ. Перший позов стосується подій, що відбувалися 2014 року в Криму і на сході України. Другий - викрадення груп дітей у східній частині України та їхнього тимчасового перевезення в Росію.

Відтоді Україна подала ще два позови проти РФ у ЄСПЛ - у справі сина Мустафи Джемілєва Хайсера і через порушення Росією права Олега Сенцова й інших українців на правосуддя, однак позов стосовно Хайсера Джемілєва згодом відкликали у зв'язку з тим, що він подав позов проти Росії особисто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram