ГоловнаПолітика

Україна відкликала з ЄСПЛ позов проти Росії у справі Хайсера Джемілєва

Син голови Меджлісу позиватиметься до РФ особисто.

Україна відкликала з ЄСПЛ позов проти Росії у справі Хайсера Джемілєва
Фото: an-crimea.ru

Україна відкликала з Європейського суду з прав людини позов проти Росії, який стосувався порушення прав Хайсера Джемілєва, сина нардепа Мустафи Джемілєва.

Як повідомляють на сайті ЄСПЛ, 15 травня 2015 року уряд України повідомив, що вирішив відмовитися від позову у зв'язку з тим, що Хайсер Джемілєв подав позов проти Росії особисто.

Нагадаємо

, Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили "розслідувати" його справу заново. Водночас Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як убивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти.

На початку червня 2015 року Краснодарський крайовий суд РФ засудив Хайсера Джемілєва до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Згодом Верховний суд Росії скоротив термін для Джемілєва до 3,5 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram