ГоловнаПолітика

Порошенко вважає, що Україні потрібні сотні мільярдів доларів інвестицій

Президент закликав інвестувати в Україну

Порошенко вважає, що Україні потрібні сотні мільярдів доларів інвестицій
Фото: twitter.com/ICTV_Fakty

Президент Петро Порошенко вважає, що Україні необхідні сотні мільярдів доларів інвестицій.

Про це він заявив у своєму зверненні до учасників Одеського фінансового форуму, повідомляє офіційний сайт Президента.

"Інвестицій необхідні і великому бізнесу, і середньому, і малому. Потреба в них оцінюється в сотні мільярдів доларів, і отримати їх - ми добре це розуміємо - можна тільки в жорсткій світовій конкуренції за інвестиційні ресурси", - сказав Порошенко.

Він закликав іноземних інвесторів вкладати кошти в українську промисловість, агропромисловий комплекс (АПК), авіабудування, транспорт, IT-галузь, паливно-енергетичний комплекс та інше.

Президент також зазначив, що українська економіка ще не оговталася від економічної кризи 2008-2009 років, як одразу пережила нову - глибоку кризу від війни на Донбасі.

"Однією ногою ми вже зависли над прірвою... Але, як досвідчені альпіністи, зібралися на силі, втрималися і продовжуємо наше сходження на вершину. На цьому шляху українська влада повинна приймати і непопулярні рішення. Ми свідомо заплатили за них певною втратою політичних рейтингів, але забезпечили економічний порятунок країни", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко схвалив договір про японський кредит для Бортницької станції аерації в розмірі близько $900 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram