ГоловнаПолітика

Яценюк звинуватив у катастрофі рейсу MH17 російські спецслужби

Прем'єр-міністр України вважає, що авіакатастрофа була спланованою

Яценюк звинуватив у катастрофі рейсу MH17 російські спецслужби
Фото: Народный фронт

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив спецслужби Росії в катастрофі лайнера "Боїнг-777", що впав влітку минулого року у Донецькій області.

"У мене особисто немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російськими спецслужбами зі збиття цивільного літака Малайзійських авіаліній МН17", - заявив прем'єр на засіданні уряду у вівторок.

Нагадаємо, що сьогодні вранці російський концерн "Алмаз-Антей" оприлюднив свою фінальну доповідь, в якій ідеться, що літак знищено з ЗРК "Бук" ракетою 9М38. Це застаріла модель, яку мали зняти з озброєння найпізніше у 2011 році. Місце пуску ракети визначено як район на південь від Зарощенського.

Британські аналітики з порталу Bellingcat вважають, що ракету запустили з "Бука" в районі Сніжного. Згідно з висновками Bellingcat, комплекс "Бук" - російський, знаходився у складі 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується неподалік від Курська.

Сьогодні свій звіт також опублікують голландські слідчі.

Катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили з російського "Бука", який знаходився в районі Сніжного. Слідство знає детальний маршрут цього ЗРК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram