ГоловнаПолітика

Росія визнала Яценюка учасником чеченської війни

За версією прокурорів, прем'єр України був соратником Сашка Білого

Обвинувальний висновок російських слідчих проти громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха містить згадку про те, що чинний прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у 1994 році приїхав до Чечні, щоб воювати проти російської армії.

Витяги з документа оприлюднив адвокат Карпюка Ілля Новиков у своєму твіттері.

"Микола Карпюк та Станіслав Клих тримаються бадьоро. На слідстві з них вибивали свідчення (історія про Яценюка, який воював в Чечні)", - написав також Новіков.

Нагадаємо, про те, що Арсеній Яценюк у 1994-1995, роках воював у Чечні і удостоївся найвищої нагороди Джохара Дудаєва "Честь нації" за знищення російських військовослужбовців, 8 вересня заявив глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. При цьому він не говорив, той це Арсеній Яценюк, який зараз обіймає посаду прем'єра України, чи його однофамілець.

Пізніше стало відомо, що українець Олександр Малофєєв, якого засудили за тією самою справою, що і Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, дав свідчення про участь Яценюка у чеченській війні. Російські ЗМІ повідомляли, що Карпюк і Клих також свідчили проти Яценюка.

Слідчий комітет РФ стверджує, що Карпюк і Клих разом із нині покійним Олександром Музичком (Сашком Білим) були членами "банди "Вікінг", яка нібито скоювала злочини у Чечні у 90-х роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram