ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував екс-командира "Беркута" у справі про розгін мітингувальників 1 грудня

Спецпризначенця звинувачують у перевищенні службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки.

Суд постановив заарештувати екс-командира обласного батальйону міліції особливого призначення "Беркут" у справі про розгін мітингувальників 1 грудня 2013 року біля Адміністрації президента.

Про це повідомляє Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України у Facebook.

Наголошують, що 24 вересня Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України за результатами розслідування подій, що відбулися 1 грудня 2013 року на вул. Банковій у Києві, оголосило про підозру колишньому командирові батальйону міліції особливого призначення "Беркут" у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу ("Перевищення влади чи службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки").

Підозрюваному інкриміновано, що 1 грудня 2013 року, перебуваючи на вул. Банковій, він віддав незаконний наказ своїм підлеглим про застосування фізичної сили і спеціальних засобів до учасників мирних акції протесту, в результаті чого його підлеглі заподіяли тілесних ушкоджень 26 учасникам мирного протесту і 19 представникам засобів масової інформації.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Слідство триває.

Нагадаємо, 1 грудня 2013 року мирні мітингувальники проводили акцію біля Адміністрації президента Віктора Януковича на вулиці Банковій. Увечері близько півтисячі агресивно налаштованих молодих людей прорвали кордон міліції й імітували штурм Адміністрації президента. Відбулися сутички між провокаторами і "беркутівцями". Під час сутичок постраждали й мирні учасники акції, а також десятки журналістів, яких також били спецпризначенці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram