ГоловнаПолітика

Мін'юст просить ЦВК не допустити комуністів до виборів

Діяльність, назви та символіка трьох партій порушують закон.

Мін'юст просить ЦВК не допустити комуністів до виборів
Фото: www.dyvys.in

Міністр юстиції України Павло Петренко надіслав до Центральної виборчої комісії офіційного листа, в якому повідомив про невідповідність трьох політичних партій комуністичного спрямування вимогам Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди та символіки".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін’юсту.

У листі повідомляється, що створена відповідно до чинного законодавства Комісія з питань дотримання вищезазначеного закону підготувала правові висновки про невідповідність діяльності, назви та символіки Комуністичної партії України, Комуністичної партії України (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян вимогам закону.

"Враховуючи наведене та враховуючи положення частини 5 статті третьої Закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону їх пропаганди та символіки, просимо вжити вичерпних заходів щодо недопущення участі у місцевих виборах в якості суб'єктів виборчого процесу вказаних політичних партій та їх обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень", - йдеться в листі.

Мін'юст також просить опублікувати на офіційному сайті ЦВК рішення Міністерства юстиції про невідповідність цих партій зазначеному закону та поінформувати про це рішення територіальні виборчі комісії.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада прийняла Закон України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди та символіки".

24 липня Петренко підписав рішення про заборону всім комуністичним партіям брати участь у виборчих процесах у країні.

Пізніше лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що його партія все одно має намір брати участь у виборах.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram