ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Роману Ландіку

Справу про побиття Марії Коршунової повернули в першу інстанцію

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Роману Ландіку
Фото: 24tv.ua

Апеляційний суд Луганської області в середу скасував виправдувальний вирок Роману Ландіку у справі про побиття Марії Коршунової і повернув його на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Про це пише ТСН.

На засіданні був присутній як Роман Ландік, так і його батько Володимир, колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів. "Ландік-молодший з пресою не спілкувався, зате Ландік-старший на журналістів накричав і звинувачував "у продажності", - зазначає видання.

Нагадаємо, 19 січня 2012 року Романа Ландіка засудили до трьох років позбавлення волі зі звільненням від покарання на випробувальний термін на 2 роки за побиття Коршунової у липні 2011 року. Захист Ландіка не добилася успіху в оскарженні вироку ні в апеляції, ні в касації, але свої спроби не кинула і звернулася у Сватівський райсуд з позовом про перегляд справи за нововиявленими обставинами.

У квітні цього року суд задовольнив позов Ландіка, встановивши, що він бив Коршунову, "перебуваючи у стані необхідної оборони". На думку судді Станіслава Юрченка, раніше цю обставину не взяли до уваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram